آبگیری و کم آب کردن یک کدام از فرآیند اساسی و اصلی در روند قالیشویی میباشد. قالیشویی در مشهد یکیاز دیگر از خطاها مرسوم در هنگام شستشوی قالی، کم آب نشدن بی نقص فرش میباشد. فرشی که بصورت بدون نقص کم آب نشده باشد معمولا بوی بدی از خویش ساطع می کند ( بوی بد فرش بعداز شستشو ) یا این که ریشه های آن به زردرنگ در میآید. بدین ترتیب سفارش میشود، درصورتی که قصد شستشوی فرش در خانه خویش را دارید، جهت کم آب شدن فرش، آن را به توجه آبگیری و در معرض تابش آفتاب قرار دهید.
کاور نشدن فرش ها بعداز شستشو
یک کدام از سرویس ها قالیشویی های مجاز، تحویل فرش ها بصورت کاورشده به نحوی پاک و آراسته میباشد. از آنجایی که فرش شسته گردیده باید به وسیله کارگران حمل و در وانت قرار گیرد و آن گاه تحویل مشتری خواهد شد، ممکن میباشد در فیض انتقال بوسیله کارگران و روند حمل نقل مجدد خاکی و آلوده شود، به این ترتیب قالیشویی ها فرش ها را بعداز شستشو بصورت لول و کاروشده، تحویل مشتریان عزیز میدهند.
یکی مشکلات رایج در شستشوی فرش ها به کار گیری از ماده شوینده نامناسب به ویژه هنگام مرحله لکه برداری میباشد. درحالتی که فرش شما دارنده لکه خاصی میباشد باید از حلال مربوط به لکه جهت مصرف شود. بیشتر مواقع به چشم میخورد از مواد منزه کننده ای مانند آبژاور جهت لکه برداری استعمال میگردد کهاین شغل به طور کامل خطا و منجر کم آب و محکم شدن الیاف فرش میگردد. در حالتیکه شوینده مطلوب فرش خویش را نمی دانید سفارش میشود از لحاظ کارشناسان دراین فرمان منفعت بگیرید.
همانگونه که شستشوی به موقع و منظم فرش جهت زیبایی و ارتفاع قدمت فرش اهمیت داراست، وسواس و شستشوی بیشتراز اندازه فرش، سبب ساز زخم و از میان رفتن بافت فرش میگردد. سابیدن و خشکشویی فرش بیشتراز اندازه فرش منجر پوسیدگی الیاف فرش به گذر زمان مجال میگردد. از آنجایی که یک کدام از پروسه شستشوی فرش ها، مرحله کم آب شدن میباشد و این مرحله با پهن کردن فرش در تابش آفتاب امکانپذیر میباشد، زیاد قرار دادن فرش در معرض آفتاب نیز سبب رنگ پریدگی و کهنگی فرش میگردد.
براین اساس توصیه میشود، از شستن بیش تر از اندازه و مکرر فرش ها دوری کنید.